Poster ‘Begroet jouw klas!’

De dagelijkse persoonlijke begroeting is zo belangrijk. Het is het eerste contactmoment dat je maakt met een kind. Vaak zie je snel genoeg in welke ‘mood’ het kind is en kun je daar op inhaken. Door kinderen zelf een keuze te laten maken hoe ze jou begroeten, wordt de begroeting niet een automatisch handje, maar een echte begroeting. Je kijkt elkaar aan en je laat zien dat het kind er mag zijn. Dit is allemaal ten goede van de relatie tussen leerkracht en leerling.

Zelf heb ik gemerkt dat kinderen soms echt de behoefte hebben aan een knuffel. Sommige kinderen vinden het juist gewoon fijn om te zwaaien. Elke keuze is goed, zolang je elkaar begroet en elkaar ziet. Met één leerling heb ik zelfs een halve dans voordat ze de klas ingaat, superleuk! Je neemt dan echt even de tijd voor elkaar. Op de poster staan de volgende begroetingen: boks, knipoog, dansje, high five, knuffel, hand geven, ‘moonwalk’ á la Michael Jackson en zwaaien. Sommige plaatjes kunnen anders geïnterpreteerd worden.

Het document is hieronder gratis te downloaden! In hetzelfde schoolbord-thema als de dagritmekaarten, dag/maand/jaar kaarten, taakkaartjes en nog meer onderwijsmateriaal op mijn website!